Cookies με σταφίδες και ξηρούς καρπούς


Συστατικά

  • 1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο .
  • 1/2 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο.
  • 250 γραμμάρια σταφίδες ξανθές κα μαύρες ανακατεμένες.
  • 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη.
  • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • 80 γραμμάρια αμύγδαλα ψιλοκομμένα.
  • 40 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης άψητα, ψιλοκομμένα.
  • Χυμό από 2 μικρά πορτοκάλια.
  • 1 ποτηράκι κρασιού ούζο η τσίπουρο η ρακί.
  • 1 ποτηράκι κρασιού νερό, όχι γεμάτο.
  • 1 κουταλιά σούπας κανέλα και γαρύφαλλο μαζί.
  • 1 κουταλάκι αμμωνία.
  • 1 κουταλάκι σόδα .
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια.

Οδηγίες

  1. Κόβουμε τις σταφίδες στο μούλτι. Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα τα οποία προηγουμένως έχουμε ζεματίσει και ξεφλουδίσει. Ψιλοκόβουμε και τα φιστίκια.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τα κανελογαρύφαλλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, την ζάχαρη, την αμμωνία διαλυμένη στο νερό, και τη σόδα στο πορτοκάλι, και τα δουλεύουμε με το σύρμα για 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, και τα φυστίκια και λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια παχύρευστη ζύμη. Ίσως να μην πάρει όλο το αλεύρι. Η ζύμη κολλάει και δεν πλάθεται εύκολα αλλά βοηθάμε λίγο με ένα κουτάλι.
  4. Ψήνουμε τα κούκις για 20 λεπτά στους 170 με αέρα. Όχι παραπάνω γιατί θα σκληρύνουν και δεν θα είναι μαλακά.

 

 

 

 

 

 



Κοντά σας από τις αρχές της δεκαετίας του ’80

Κορίνθου 83, Πάτρα
2610.433270
Ρήγα Φεραίου 30, Πάτρα
2610.224106
Βρείτε μας